Werkwijze


Werkwijze


U kunt zich per mail bij me aanmelden. Ik bel u dan terug om te overleggen of u bij mij terecht kunt. (Kijk wel even bij 'wachttijden' of ik momenteel nieuwe cliƫnten aanneem! Als ik geen ruimte heb op een fatsoenlijke termijn voor een nieuwe aanmelding is mijn wachtlijst weer even dicht).

U dient op de eerste afspraak een verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen, een legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs, een ID of paspoort en een verzekeringspasje.


Intake


Iedere behandeling begint met een aantal intakegesprekken. Het eerste gesprek is verkennend. Voor een zinvolle therapie is een klik tussen u en de therapeut nodig. Aan de hand van dit eerste gesprek kunt u zelf inschatten of u zich voldoende op uw gemak voelt bij mij om over uw persoonlijke, vaak moeilijke zaken te praten. Op mijn beurt schat ik in of ik u kan bieden wat u zoekt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan ik met u bespreken waar u wellicht beter geholpen kunt worden.

Samen met u probeer ik uw probleem helder te krijgen. We kijken daarbij ook naar uw achtergrond en huidige omstandigheden. Vervolgens zal ik u een behandelvoorstel doen en dit met u bespreken. Als we samen aan het werk gaan zullen we regelmatig evalueren of de behandeling aan uw verwachtingen voldoet. En uiteraard kan tijdens de behandeling zonodig het behandeldoel bijgesteld worden.


Afronding


De afronding van de therapie gaat altijd in overleg met u. Zonodig kan er een vervolgtraject besproken worden.